Jesteś tutaj
Strona główna > Kuchnia i zdrowie

Wędliny z wyższej półki, czyli linia Premium marki Nove

Przechadzając się wśród sklepowych półek jesteśmy kuszeni mnogością kolorowych etykiet, które zachęcają do kupna estetycznie opakowanych produktów mięsnych. Barwne rysunki oraz atrakcyjne motywy często przyćmiewają właściwą jakość proponowanych wyrobów. Warto jednak, pamiętając powiedzenie „jesteś tym, co jesz”, nawet drobne zakupy robić w sposób przemyślany i świadomy. Należy wybierać produkty starannie opisane, co do pochodzenia których mamy pełną informację. Przykładem może być linia Nove Premium, która stanowi kompilację wysokiej jakości, nieprzeciętnego smaku i wyjątkowego aromatu.

Mało szynki w szynce

Krakowska sucha z linii Nove Premium  Fot.Nove Sp. z o.o.
Krakowska sucha z linii Nove Premium
Fot.Nove Sp. z o.o.

Wędlina, która na pierwszy rzut oka zachwyca niezwykle różowym kolorem zwykle kryje w sobie szereg sztucznych barwników, które odpowiadają za jej atrakcyjny wygląd. Niestety w tego typu produktach próżno szukać mięsa, najczęściej zawierają one liczne substancje chemiczne poprawiająceich smak i zapach. Efektem spożywania produktów mięsnych wątpliwej jakości jest  m.in. nadciśnienie tętnicze, otyłość oraz wysoki poziom cholesterolu we krwi.

Na przekór stereotypom

Obok wyrobów mięsnych o niskiej jakości w sklepach znajdziemy również produkty, które będą w stanie sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającychodbiorców. Oprócz atrakcyjnego wizualnie opakowania wyróżniają się one pełnią smaku i bogactwem aromatów. Na szczególną uwagę konsumentów poszukujących wysokiej jakości produktów zasługuje linia Premium marki Nove. Wyroby z tym logo tworzone są w oparciu o starannie wyselekcjonowane składniki oraz sprawdzone receptury. Unikalne i aromatyczne przyprawy sprawiają, że seria Nove Premium zachwyca nieprzeciętnym, wyrafinowanym smakiem. Nie znajdziemy tudodatku sztucznych barwników, glutaminianu sodu i polifosforanów.Produkty z liniiNovePremium powstają zgodnie z zasadami sztuki wędliniarskiej, do ich tworzenia wybierane są tylko najlepsze kawałki mięsa wieprzowego.

Zachęceni kolorowymiopakowaniami nierzadko podczas zakupów dokonujemy nietrafionych wyborów.Aby temu zapobiec niekiedy wystarczy poświęcić kilka minut i bliżej przyjrzeć sięetykietomwidocznym na oferowanych wyrobach. Za sprawą świadomie kupowanych, wysokiej jakości produktów, takich jak linia Nove Premium, każdy posiłek stanie się wyrafinowaną przyjemnością.

Zakłady Mięsne Nove Sp. z o.o. są częścią grupy Tican z siedzibą w Danii. Nove to średniej wielkości firma FMCG usytuowana na obrzeżach miasta Nowe (około 100 km na południe od Gdańska). Surowiec do produkcji mięsa  pochodzi z najlepszych zakładów, posiadających certyfikaty EFSIS, BRC, IFS i QI. Bezpieczeństwo i wysoką jakość wyrobów gwarantuje stały Nadzów Państwowej Inspekcji Weterynaryjnej. Dzięki nowoczesnej i efektywnej technologii produkcji opartej na ścisłej kontroli jakości i wysokiej higienie, gwarantowanym przez prowadzony w zakładzie system kontroli HACCP, Zakłady Mięsne Nove uzyskały uprawnienia eksportowe na rynki krajów UE oraz posiadają certyfikaty BRC i IFS oraz zatwierdzone audyty wielkich międzynarodowych sieci.

Zakłady Mięsne „Nove” Sp. z o.o.

86-170 Nowe, Morgi 53
tel.: 48 52 332 83 81
fax: 48 52 332 83 80
e-mail:sekretariat@zmnove.pl

http://www.zmnove.pl

Dodaj komentarz

Top