Jesteś tutaj
Strona główna > Kuchnia i zdrowie

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości – David Wolfe

superzywnosc_Front72dpi_RGB Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości – książka Davida Wolfe’a, eksperta z zakresu zdrowego odżywiania i propagatora diety opartej na surowych produktach, jest już dostępna w księgarniach. Tytuł ukazał się nakładem Wydawnictwa Vivante.

David Wolfe jest ekspertem z zakresu zdrowego odżywiania i propagatorem diety opartej na surowych produktach. W ciągu ostatnich 20 lat gościł na konferencjach z udziałem autorytetów z dziedziny zdrowego odżywiania, w trakcie których wygłosił ponad 2500 wykładów na temat organicznego i surowego jedzenia. Współpracuje również z: „Huffington Post”, „Forbes”, „Health”, „USA Today”, „Los Angeles Times”, „Men’s Journal”, „Men’s Health”.

Superżywność. Jedzenie i medycyna przyszłości pełni funkcję przewodnika po superżywności (z ang. superfood). Wolfe ciekawie i wyczerpująco opisuje produkty charakteryzujące się szczególnymi wartościami odżywczymi i zdrowotnymi. Ich właściwości mogą zwiększyć poziom energii i sił witalnych, wzmocnić układ immunologiczny, zwiększyć produkcję serotoniny, a nawet poprawić… potencjał seksualny. Produkty należące do grupy superżywności nie tylko zaspokajają zapotrzebowanie organizmu na białko, witaminy, minerały i kwasy tłuszczowe, ale również wykazują działanie lecznicze. Wśród opisanych przez Wolfe’a pokarmów znajdują się, między innymi: jagody goji, kakaowiec, maka, produkty pszczele (miód, mleczko pszczele, pierzga, propolis), spirulina, algi AFA, fitoplankton morski, aloes, siemię konopne czy orzechy kokosowe.

Oprócz kompleksowych informacji dotyczących właściwości poszczególnych produktów, w książce znajdują się również przepisy kulinarne (o różnym stopniu zaawansowania), a także – co istotne – obszerna bibliografia badań naukowych nad superżywnością.

O autorze:

David Wolfe jako uznany ekspert z zakresu zdrowego odżywiania i surowej żywności, współpracuje z licznymi tytułami prasowymi, np.: „Huffington Post”, „Forbes”, „Health”, „USA Today”, „Los Angeles Times”, „Men’s Journal”, „Men’s Health”. Jest również autorem wielu książek, m.in.: The Sunfood Diet Success System, Eating for Beauty, Longevity Now: A Comprehensive Approach to Healthy Hormones, Detoxification, Super Immunity, Reversing Calcification, and Total Rejuvenation i wykładowcą uniwersyteckim. Prywatnie gra na perkusji, zajmuje się uprawą ogrodu i sadzeniem drzew owocowych, a także oddaje się kąpielom w gorących źródłach.

Cytaty:

„To obowiązkowa lektura dla wszystkich zainteresowanych najzdrowszym jedzeniem!

Każdy, kto jest gotowy do eksperymentowania z tego rodzaju jedzeniem może chwycić tę książkę i uzyskać pełny przegląd nie tylko tego, czym jest pożywienie, ale w jaki sposób można skutecznie włączyć do swojej diety… informacje w tej książce są absolutnie kompletne”.

– organizacja Surowa Żywność „Right Now”

„David Wolfe napisał błyskotliwą, pełną cennej wiedzy książkę, która jest niezbędną lekturą dla każdego, kto pragnie cieszyć się pełnią zdrowia! Superżywność to w istocie żywność przyszłości, dzięki której cały świat może żyć zdrowo”.

– dr Patricia Bragg

Dodaj komentarz

Top